Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia, "junk" cu perspectivă stabilă în opinia analiştilor Moody's

Grecia, "junk" cu perspectivă stabilă în opinia analiştilor Moody's

Grecia, "junk" cu perspectivă stabilă în opinia analiştilor Moody's
15 Iun 2010   •   21:00

Moody's a retrogradat ratingul de credit al Greciei cu patru trepte, plasând-o în categoria junk, de la "A3" la "Ba1", cu perspectivă stabilă, acuzând riscurile macroeconomice şi de implementare legate de pachetul de ajutor extern luat de  de la UE şi FMI, scrie Mediafax.
"Moody's Investors Service a retrogradat ratingurile obligaţiunilor guvernamentale ale Greciei cu patru trepte, la Ba1 de la A3 (...) concluzionând evaluarea pentru downgrade începută pe 22 aprilie 2010", scrie comunicatul.
Moody's a retrogradat şi ratingul de credit pe termen scurt al Greciei, de la "Prime-1" la "Not-Prime", şi susţin că nu sunt afectate plafoanele de ţară pentru obligaţiuni şi depozite bancare, care sunt menţinute în categoria "Aaa", în tendinţele ratingul din zona euro.

"Ratingul Ba1 reflectă analiza noastră privind balanţa dintre punctele tari şi riscurile asociate cu pachetul de ajutor extern de la zona euro şi FMI. Pachetul elimină practic pe termen scurt orice risc de default cauzat de lichiditate şi încurajează implementarea unui set de reforme structurale credibile, fezabile şi compatibile cu stimulii economici, care au o şansă importantă să stabilizeze povara serviciului datoriei de stat în limite flexibile. Cu toate acestea, riscuriel macroeconomice şi de implementare asociate programului sunt substanţiale şi se potrivesc mai mult cu un rating Ba1", spune analistul-şef al Moody's pentru Grecia, Sarah Carlson, vicepreşedinte şi senior analyst la Moody's Sovereign Risk Group.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close