Antena 3 CNN Externe Studiu: Bărbaţii mint mai des decât femeile

Studiu: Bărbaţii mint mai des decât femeile

Studiu: Bărbaţii mint mai des decât femeile
Sursa foto: mincinos
18 Mai 2010   •   12:07

Bărbaţii mint mai mult decât femeile, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici. Un reprezentant al sexului tare spune în medie trei minciuni pe zi, în timp ce femeile se limitează la două minciuni, informează The Telegraph.

Potrivit studiului care a fost realizat cu ajutorul a 3.000 de adulţi, bărbaţii mint de 1.092 ori pe an, iar femeile de 728 de ori. În ceea ce priveşte cauzele minciunilor, bărbaţii preferă să ascundă informaţii referitoare la cât de mult alcool beau, iar femeile spun neadevăruri referitoare la starea lor de spirit.

Cum era de aşteptat, femeile stau însă ?mai bine? la capitolul... remuşcări. 82% dintre acestea susţin că îşi fac mustrări de conştiinţă după ce spun o minciună, în timp ce numai 70% dintre bărbaţi regretă după ce mint.

?Minciunile par a fi în natura omului şi reprezintă o parte importantă din interacţiunea socială? a declarat Katie Maggs, reprezentantă a Muzeului de Ştiinţă, instituţie care a comandat studiul.

?Numai o mică parte dintre oameni îşi pot da seama cu exactitate atunci când sunt minţiţi, însă tehnologia vine în ajutorul nostru. În curând, vor fi dezvoltate aparate care ne vor putea spune cu certitudine dacă o persoană minte sau nu?, a adăugat Maggs.

Acestea sunt minciunile pe care bărbaţii le spun cel mai des:

1. ?Nu am băut prea mult?
2. ?Sunt bine. Nu am nimic?
3. ?N-am avut semnal?
4. ?Nu a costat mult?
5. ?Sunt pe drum?

Acestea sunt minciunile cel mai des utilizate de femei:

1. ?Sunt bine. Nu am nimic?
2. ?Nu ştiu unde este. Nu m-am atins de el?
3. ?Nu a costat mult?
4. ?Nu am băut prea mult?
5. ?Mă doare capul?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu minciuna barbati femei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close