Antena 3 CNN Timp liber Ei de ce nu? Reţea de socializare pentru câini. Profilul presupune o "sumedenie" de date

Ei de ce nu? Reţea de socializare pentru câini. Profilul presupune o "sumedenie" de date

Ei de ce nu? Reţea de socializare pentru câini. Profilul presupune o "sumedenie" de date
Sursa foto: foto: AGERPRES
02 Iun 2015   •   12:49

Câinii au deja saloane de înfrumuseţare, hoteluri, linii de îmbrăcăminte, le lipsea însă o rețea de socializare a lor. Acest lucru se realizează marţi, odată cu lansarea oficială a Dogfidelity, un Facebook al celor mai buni prieteni ai oamenilor, creat de trei parizieni, informează AGERPRES.

Pe Facebook-ul pentru câini, primul profil care apare este cel al stăpânilor, scrie 20minutes.fr. ''Poate posta însă câte informații dorește proprietarul, cât de puține'', afirmă Thierry Maupas, unul dintre cei trei cofondatori ai site-ului. "Urmează profilul câinelui, cu o sumedenie de date: nume, rasă, culoarea blănii, data naşterii, activităţile practicate şi bieneînţeles ''un număr nelimitat de fotografii care pot fi accesate şi transmise'', adaugă Maupas.

Ambiţia Dogfidelity este 'să faciliteze schimburile între iubitorii de câini. "Există deja mai multe site-uri pe care se întâlnesc amatorii de câini, dar nu presupun anumite servicii, cum facem noi'', arată Maupas. Dogfidelity mizează pe această specializare, propunând servicii destinate câinilor. ''Există o opţiune +câine pierdut+ pentru a semnala dispariţia patrupedului şi un mesaj care se cere deschis când este trimis celor înscrişi în Dogfidelity pe o rază de 10 kilometri de locul în care vă aflaţi'', mai spune creatorul site-ului.

Pe site se poate ţine online şi un carnet de sănătate al câinelui, ''care poate fi consultat oriunde de veterinar''. Reţeaua de socializare ar putea sta şi la baza creării arborelui genealogic al câinelui prin introducerea numerelor cipurilor părinţilor săi. ''Toţi câinii cu aceiaşi părinţi se vor regăsi ca fraţi, surori, fraţi vitregi, surori vitrege, verişori'', mai spune Maupas.

''Site-ul va fi tradus în engleză la sfârşitul lunii iunie pentru a ajunge în ţările anglo-saxone, iar apoi, tot în cursul acestei veri, şi în alte limbi'', precizează creatorul site-ului.




×
Subiecte în articol: retea de socializare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close