Antena 3 CNN Timp liber Muzică Artistul grec Demis Roussos A MURIT

Artistul grec Demis Roussos A MURIT

Artistul grec Demis Roussos A MURIT
Sursa foto: Foto: bestmusic.ro
de M.Z.    |    26 Ian 2015   •   13:26

Artistul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 69 de ani. El s-a stins din viaţă la Atena, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar decesul a fost confirmat de fiica artistului pentru Le Figaro.

Cântăreţul se afla într-un spital din Atena atunci când a decedat, potrivit unor surse din unitatea medicală, informează AFP. 

Demis Roussos, pe numele său real Artemios Ventouris Roussos, a câştigat peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant.

Demis Roussos s-a lansat în anii `60, alături de Vanghelis şi Loukas Sideras, în formaţia Aphrodite Childs. După trei albume lansate alături de colegii săi, Demis Roussos alege cariera solo, lansând melodii celebre precum "My friend, the wind", "Goodbye My Love, Goodbye", "We Shall Dance", precum şi preluări din muzica tradiţională greacă. 

Cariera lui Demis Roussos, care a fost şi membru al grupului Aphrodite's Chid, a atins apogeul în anii 1980.
 
Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ''Goodbye My Love, Goodbye", "My Friend the Wind", "Zorba", "Forever and Ever", "Someday", "Lovely Lady of Arcadia". 
 
Artistul a fost căsătorit timp de 10 ani cu Pamela Raţiu, înainte ca aceasta să devină nora fostului lider ţărănist. Şi, un fapt mai puţin cunoscut despre Demis Roussos, el a fost printre pasagerii avionului Atena - Roma deturnat de terorişti Hezbollah în 1988. Artistul a fost ţinut ostatic în aeronava dusă forţat de piraţii aerului la Beirut şi a fost eliberat de terorişti după câteva zile de captivitate. 

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close