Antena 3 CNN Actualitate 76 de ani de la înfiinţarea statului Israel. Nicolae Ciucă: "Trebuie să dovedim că onorăm acest angajament"

76 de ani de la înfiinţarea statului Israel. Nicolae Ciucă: "Trebuie să dovedim că onorăm acest angajament"

Israelul a marcat 76 ani de la înființarea statului printr-un evenimentul organizat la Bucuresti. Cu această ocazie, preşedintele Senatului a ţinut să sublinieze că indiferent cât de mari au fost presiunile internaţionale ori tensiunile diplomatice, România a rămas ţara care sprijină Israelul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2024   •   09:22

"Am avut privilegiul de a ne bucura şi de sprijinul politic, diplomatic şi moral din partea Parlamentului şi Guvernului României, precum şi din partea poporului român. Mulţumim, România! Cu ajutorul lui Dumnezeu vă promit că îi vom învinge pe agresori, ne vom aduce înapoi ostaticii, vom reconstrui vieţile şi ne vom angaja în eforturile de a aduce pacea spre beneficiul tuturor locuitorilor din regiunea noastră", a declarat Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

Prezent la eveniment, Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului şi al PNL, a declarat că România şi Israel colaborează la "aproape orice nivel".

"În România sunteţi între prieteni şi aceşti prieteni susţin dreptul statului Israel de a exista şi de a-şi apăra cetăţenii. România şi Israel conlucrează ca doi parteneri la aproape orice nivel, indiferent dacă vorbim despre cel politic, diplomatic, economic şi cultural. Noi, cei care preţuim democraţia şi libertatea, ne-am angajat să facem tot ce putem pentru ca ororile Holocaustului să nu se mai repete niciodată. Astăzi, mai mult ca oricând după 1945, trebuie să dovedim că ne onorăm acest angajament", a fost mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

România este un adevărat prieten al Israelului. La bine, dar și la greu - așa cum au fost negrele momente ale...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Joi, 16 mai 2024

×
Parteneri
Trei zile libere legale în luna iunie, pentru toţi salariaţii români
x close