Antena 3 CNN Actualitate A torturat şi a obligat zeci de minore să prostitueze. Ce pedeapsă va primi Cap de Porc?

A torturat şi a obligat zeci de minore să prostitueze. Ce pedeapsă va primi Cap de Porc?

A torturat şi a obligat zeci de minore să prostitueze. Ce pedeapsă va primi Cap de Porc?
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Feb 2012   •   07:41

Procesul lui Ioan Clămparu, cel mai periculos infractor român din Spania, e aşteptat să se încheie astăzi, la doar 24 de ore de la debut. Procurorii din Madrid vor ca interlopul cunoscut şi sub porecla Cap de Porc să fie condamnat la 28 de ani de închisoare, pentru că a terorizat zeci de românce şi le-a obligat să se prostitueze.

Costumat în trening şi cu pantofi sport în picioare, Ioan Clămparu a păşit grăbit către sala de judecată, în cătuşe şi încadrat de poliţişti care-şi ascundeau chipurile. Nici interlopul român nu părea încântat de prezenţa presei.

A coborât de câteva ori privirea în pământ, ca să evite camerele video şi aparatele foto. Avocatul lui în schimb s-a dovedit mai comunicativ.
În sala de judecată, Cap de Porc a stat singur, în banca acuzaţilor, cu spatele la jurnalişti.

VEZI CUM ÎŞI TORTURA CLĂMPARU VICTIMELE

Andreea, o minoră româncă, forţată de Clămparu să se prostitueze în Spania, a povestit, din spatele unui ecran ce-i ascundea identitatea, cum a fost abuzată. "În acel moment, nu mai aveam alternativă. Ioan Clămparu mi-a dat un pumn pentru că nu voiam să mă prostituez. Făceam tot ce îmi spuneau, dacă nu, îmi omorau familia. Îmi făceau rău dacă nu acceptam", a povestit martora.

La aproape 5 luni de la arestare, Clămparu îşi aşteaptă sentinţa. El speră că justiţia spaniolă va fi mai indulgentă decât cea din România, care l-a condamnat la 13 ani după gratii.

Totuşi, procurorii spanioli vor o pedeapsă de 28 de ani de închisoare pentru Clămparu. Alte 9 persoane din reţeaua lui au fost inculpate, însă doar una a fost judecată. Ceilalţi 8 acoliţi sunt în libertate.



×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close