Antena 3 CNN Actualitate Acţiunea Strada 2009. Dan Nica: "Cine îşi face treaba rămâne în Ministerul de Interne, cine nu, pleacă!"

Acţiunea Strada 2009. Dan Nica: "Cine îşi face treaba rămâne în Ministerul de Interne, cine nu, pleacă!"

Acţiunea Strada 2009. Dan Nica: "Cine îşi face treaba rămâne în Ministerul de Interne, cine nu, pleacă!"
Sursa foto: dan nica
08 Mar 2009   •   17:33

Ministrul de interne Dan Nica a susţinut marţi o conferinţă de presă, în urma unei întâlniri avută cu toţi şefii de armă din minister. El a anunţat demararea acţiunii Strada 2009, o acţiune de ?curăţare a străzilor? din punct de vedere infracţional. ?Este nevoie de o acţiune în forţă care să restabilească încrederea că avem controlul asupra străzilor, asupra infracţionalităţii. Avem nevoie de acţiuni controlate, nu heirupiste.? a spus Nica.

Ela cerut forţelor de ordine să acţioneze mai ferm în combaterea infracţionalităţii şi a grupurilor interlope. Poliţiştii şi jandarmii vor forma patrule comune care vor acţiona zilnic în zonele în care există informaţii că acţionează grupuri de interlopi.

Totodată, Nica a susţinut că o prioritate deosebită pentru poliţişti o va constitui prinderea celor care îi pun în pericol pe bătrâni şi cei care deţin ilegal arme albe sau de foc.

Vicepremierul a anunţat că intenţionează să stimuleze şi să îi premieze pe poliţiştii care dau un exemplu în combaterea criminalităţii, dar că nu va ezita să îi sancţioneze pe cei care nu îşi fac treaba. ?Nu voi avea nicio ezitare să schimb sau să dau afară orice persoană, indiferent de funcţie, dacă voi constata că nu îşi face treaba.? a spus ministrul de Interne.

Potrivit lui Nica, autorităţile trebuie să recâştige încrederea populaţiei prin acţiuni care să redea încrederea şi sentimentul de siguranţă a cetăţenului atunci când merge pe stradă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica infractori politisti jandarmi
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close