Antena 3 CNN Actualitate Alertă în Ucraina! O nouă luare de ostatici. Un individ amenință că aruncă în aer o bancă din Kiev

Alertă în Ucraina! O nouă luare de ostatici. Un individ amenință că aruncă în aer o bancă din Kiev

Un bărbat a amenințat că aruncă în aer o bancă din Kiev, Ucraina, a transmis Ministerul ucrainean de Interne.

Alertă în Ucraina! O nouă luare de ostatici. Un individ amenință că aruncă în aer o bancă din Kiev
de Claudia Simion    |    03 Aug 2020   •   16:02

Incidentul a avut loc într-o bancă dintr-un complex de birouri aflat în centrul capitalei ucrainene. Autorul amenințărilor e un bărbat de 32 de ani, din Uzbekistan, cu grave probleme psihice, a transmis adjunctul ministrului de Interne, Anton Gheraşcenko.

"Din mesajele difuzate pe reţele de socializare online, pare a fi o persoană dezechilibrată psihic", a precizat el.

Bărbatul a luat ostatici mai mulți angajați ai băncii, iar în urma unor negocieri cu autoritățile i-a eliberat. Mai puțin pe directoarea filialei bancare. În cele din urmă, suspectul a fost prins.

Alte luări de ostatici în ultimele săptămâni. A fost implicat și președintele Ucrainei

Nu e primul incident de acest gen din ultimele săptămâni. Un individ înarmat cu o grenadă, care luase ostatic un poliţist, a fost împuşcat mortal sâmbătă dimineaţă de agenţii forţelor speciale de poliţie, în centrul Ucrainei. Suspectul era dat în urmărire pentru că luase ostatic un poliţist cu o săptămână în urmă.

De asemenea, la mijlocul lunii iulie, un bărbat a luat ostatici 20 de pasageri într-un autobuz în centrul oraşului Luţk, situat în vestul Ucrainei. Bărbatul anunțase că avea asupra sa explozibili şi arme, iar la fața locului au fost trimise numeroase forţe de ordine.

Pentru a le reda libertatea ostaticilor, teroristul a impus o condiție foarte ciudată. I-a cerut preşedintelui Volodimir Zelenski să recomande pe pagina sa de Facebook pelicula "Pâmânteni" din 2005.

"Filmul "Pământenii" ("Earthlings"), din 2005, priviţi-l cu toţii", a spus președintele un video-ul postat pe Twitter la acea vreme. Președintele Zelenski ar fi vorbit direct cu teroristul, potrivit unei purtătoare de cuvânt, după care trei dintre ostatici au fost eliberați. Ceilalţi, la scurt timp de la postarea preşedintelui. După ce teroristul a fost prins, Zelenski a şters postarea de pe reţeaua socială.

×
Subiecte în articol: Uzbekistan Kiev Ucraina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close