Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, arestată pentru 30 de zile, şi-a dat DEMISIA de la conducerea DIICOT

Alina Bica, arestată pentru 30 de zile, şi-a dat DEMISIA de la conducerea DIICOT

Alina Bica, arestată pentru 30 de zile, şi-a dat DEMISIA de la conducerea DIICOT
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Noi 2014   •   20:19

Alina Bica, arestată preventiv într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, şi-a dat demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT.
Conducerea Parchetului General a confirmat pentru Agerpres că Alina Bica i-a înaintat procurorului general Tiberiu Niţu demisia din funcţia de procuror al DIICOT şi de şef al structurii DIICOT.

Până la numirea unui nou procuror şef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurată de Elena Georgiana Hosu, procuror şef adjunct.

Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţă, pentru 30 de zile, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte.

Secţia pentru procurori a CSM a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a Alinei Bica, după ce joi seară dăduse undă verde doar pentru reţinere şi arest la domiciliu în cazul şefei DIICOT.
   
În acelaşi dosar este urmărit penal, pentru abuz în serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, şi el membru al comisiei care a acordat despăgubirile, procurorii DNA cerând Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea acestuia.
   
De abuz în serviciu este acuzat şi un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.
   
Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close