Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, din nou în fața magistraților: ”Cred că sunt cel mai prost infractor din România”

Alina Bica, din nou în fața magistraților: ”Cred că sunt cel mai prost infractor din România”

Alina Bica, din nou în fața magistraților: ”Cred că sunt cel mai prost infractor din România”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Noi 2016   •   18:02

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au terminat miercuri dosarul în care au fost trimişi în judecată fostul şef al DIICOT Alina Bica şi fostul ministru Adriean Videanu, urmând ca sentinţa să fie anunţată pe 29 noiembrie.

În ultimul cuvânt în sala de judecată, Alina Bica le-a spus judecătorilor că, probabil, este "cel mai prost infractor din România", idee reluată şi la ieşirea din sediul instanţei, scrie Agerpres.

"De doi ani de zile, viaţa mea este răsturnată de jos în sus şi am sperat că, măcar în ultimul ceas, voi beneficia de o urmă de corectitudine şi de asumarea unor greşeli care au fost făcute. După povestea livrată de DNA, cred că sunt cel mai prost infractor din România, dacă sunt singura care şi-a asumat activităţile infracţionale, semnând documente şi expunându-le public. Poate brevetez o nouă metodă: semnaţi ca să ajungeţi infractori", a declarat Alina Bica.

Ea le-a explicat judecătorilor că, prin ordonanţa de ridicare a sechestrului pus pe acţiunile lui Videanu, a încercat să facă un act de dreptate şi nu înţelege unde este reaua-credinţă.

Bica a spus că modul în care DNA a prezentat probele împotriva ei este o "poveste de cancan".

La rândul său, Adriean Videanu a declarat că este nevinovat şi are un sentiment de teamă şi îngrijorare atunci când citeşte acuzaţiile pe care i le aduce DNA. Videanu a adăugat că, în urma acestui dosar, societatea sa - Titan Mar - a fost nevoită să dea jumătate din angajaţi afară şi a lăsat "trist" oraşul Simeria.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie 2015. Procurorii susţin că Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu "să-şi pună la adăpost" acţiunile pe care acesta le deţinea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz. Videanu este cercetat în acest dosar alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close