Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, în arest la domiciliu până la extrădare - surse

Alina Bica, în arest la domiciliu până la extrădare - surse

Decizie-bombă în dosarul Alinei Bica, reținută săptămâna trecută în Italia. Potrivit surselor Antena3, fosta șefă DIICOT va fi plasată în arest la domiciliu, până în momentul extrădării.

Alina Bica, în arest la domiciliu până la extrădare - surse
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    13 Iul 2020   •   13:46

Zilele trecute, Alina Bica a fost identificată în peninsulă și reținută de oamenii legii.

În zona în care se afla fosta șefă DIICOT a fost depistat și afaceristul Ioan Bene, condamnat la șase ani și două luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals.

Pe 27 noiembrie 2019, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Bica, eliberată din penitenciarul din Costa Rica în iarna lui 2018

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a depus o contestație față de formarea completurilor de cinci judecători. Instanța supremă a hotărât atunci suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului.

Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acțiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acțiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.
 

×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close