Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, eliberată din penitenciar şi plasată în arest la domiciliu

Alina Bica, eliberată din penitenciar şi plasată în arest la domiciliu

Alina Bica, eliberată din penitenciar şi plasată în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Oct 2015   •   17:42
UPDATE 17.40- Alina Bica va fi eliberată din închisoare, a decis, luni, definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Judecătorii au respins contestaţia procurorilor DNA la înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în dosarul în care e acuzată de luare de mită.

Alina Bica se afla în arest preventiv din 2 septembrie. Ca urmare a deciziei de luni a instanţei, va fi eliberat şi Şerban Pop, arestat în acelaşi dosar tot pe 2 septembrie.

Alina Bica şi Şerban Pop sunt obligaţi ca, în perioada arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul în care locuiesc, fără încuviinţarea instanţei, să se prezinte în faţa anchetatorilor şi judecătorilor ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice, direct sau indirect, între ei, cu inculpatul Horia Simu şi cu martorii din dosar.

În 25 septembrie, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi pe fostul şef al ANAF Şerban Pop, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză, pentru dare de mită.

Ştirea iniţială:

Alina Bica ar putea pleca acasă astăzi. Judecătorii decid dacă admit contestaţia procurorilor DNA la înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în dosarul în care e acuzată de luare de mită.

Curtea Supremă a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu controlul judiciar formulată de Alina Bica şi a decis ca fosta şefă a DIICOT, dar şi Şerban Pop să fie plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Dacă în urma contestaţiei se va menţine decizia, cei doi ar putea fi eliberaţi din penitenciar.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close