Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, interviu exclusiv la "Sinteza zilei". Îi face plângere penală lui Kovesi și cere sechestru pe bunurile fostei șefe DNA

Alina Bica, interviu exclusiv la "Sinteza zilei". Îi face plângere penală lui Kovesi și cere sechestru pe bunurile fostei șefe DNA

Alina Bica, interviu exclusiv la "Sinteza zilei". Îi face plângere penală lui Kovesi și cere sechestru pe bunurile fostei șefe DNA
Sursa foto: foto: captura Antena 3
20 Feb 2019   •   21:43

Fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica face o plângere penală, iar în aceasta se găsesc o serie întreagă de lucruri în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi și pe unul de șefii de secție, Gheorghe Popovici.

Această plângere penală aduce în centrul atenției o chestiune extrem de gravă. Alina Bica vorbește despre faptul că în 2012 ca procuror la anchetat pe fratele Laurei Codruța Kovesi pentru fapte de coruție.

În condițiile în care îi anchetează fratele, Kovesi o ridică din trafic și restul este cunoscut deja. Fosta șefă a DNA îi face mai multe dosare.

Alina Bica a declarat, miercuri, în exclusivitate, la "Sinteza Zilei", că îi face plângere penală lui Kovesi și că va cere și sechestru pe bunurile fostei șefe DNA.

"Am acceptat să intervin în această seară pentru a sublinia că această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecție în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European.

Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018. Prin urmare, la vremea respectivă doamna Kovesi nu anuntase nicio intenție cu privire la o eventuală candidatură, nu se purtau discuții legate de calități pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare.

Eu am formulat această plângere la vremea respectivă deoarece în dosarul penal cu pricina am fost arestată nelegal 80 de zile. La finalul procesului am fost declarată nevinovată, am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă", a apus Alina Bica.

Fosta șefă a DIICOT spune că va cere 2 milioane de euro daune morale.

"Am formulat o completare la plângerea penală pe care am depus-o în iunie 2018. Mă constitui parte civilă împotriva ei și a domnului procuror Popovici. Vreau să subliniez că acest procuror Popovici a fost cel care m-a investigat și care m-a trimis în judecată în toate cele trei dosare. Este cel care a făcut presiuni împotriva martorilor din dosare și care a servit-o pe doamna Kovesi așa cum a dorit domnia sa.

Am cerut despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro și am cerut instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile și financiare ale celor doi", a subliniat Bica.

Alina Bica a mărturisit ce îi lipsește cel mai mult în Costa Rica, dar și că nu se va mai întoarce în România niciodată.

×
Subiecte în articol: Alina Bica Sinteza Zilei
Parteneri
Subiectele la Istorie de la simulare Bacalaureat 2024
x close