Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, suspendată de Baroul Dolj. Fosta șefă DIICOT nu mai poate profesa ca avocat

Alina Bica, suspendată de Baroul Dolj. Fosta șefă DIICOT nu mai poate profesa ca avocat

Alina Bica, suspendată de Baroul Dolj. Fosta șefă DIICOT nu mai poate profesa ca avocat
09 Dec 2016   •   10:25

Membrii Baroului Dolj au suspendat dreptul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, de a profesa ca avocat, decizia fiind luată joi, ca urmare a condamnării acesteia la patru ani de închisoare.

Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie, urmând să fie comunicată avocatului. Alina Bica poate ataca hotărârea în termen de 15 zile.

Conform articolului 50 din Statutul profesiei de avocat, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Alina Bica era avocat în cadrul Baroului Dolj din 2011, când a fost primită în profesie.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată pe 29 noiembrie 2016 de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit deciziei instanţei supreme, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unei infracţiuni de favorizarea făptuitorului şi a fost achitată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi o alta de favorizarea făptuitorului. Decizia nu e definitivă.

×
Subiecte în articol: condamnare Alina Bica
Parteneri
Român prins în flagrant în toaleta unui avion Wizz Air. Poliţiştii l-au preluat la aterizare, la Bucureşti
x close