Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Israelului în România, reacție după declarațiile AUR cu privire la Holocaust

Ambasada Israelului în România, reacție după declarațiile AUR cu privire la Holocaust

Ambasada Israelului în România a condamnat atitudinea liderilor AUR cu privire la Holocaust. Instituția a distribuit un mesaj al ambasaborului David Saranga, care critică afirmațiile respective.

Ambasada Israelului în România, reacție după declarațiile AUR cu privire la Holocaust
Sursa foto: Facebook/ Ambasada Israelului în România
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   14:00

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a catalogat educaţia sexuală şi istoria Holocaustului ca ”teme minore”, care nu ar trebui să fie ridicate la ”rangul de materii”. Potrivit comunicatului transmis de liderii formațiunii politice, astfel de subiecte duc la ”subminarea calităţii învăţământului din România”.

Afirmațiile acestora au fost intens criticate. Ambasadorul Israelului în România a transmis un mesaj prin care critică spusele liderilor AUR.

„Condamn vehement atitudinea și afirmațiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o "temă minoră" de abordat în sistemul educațional din România. Am susținut constant că informarea justă și obiectivă asupra ororilor care s-au petrecut în timpul Holocaustului din România este necesară pentru a evita ca astfel de tragedii să se repete,” se arată pe pagina oficială a Ambasadei Israelului în România.

”Noua generație trebuie sa cunoască în profunzime aceasta pagină neagră din istoria omenirii, astfel încât să înțeleagă că antisemitismul, xenofobia și intoleranța nu își au locul în societatea de astăzi și că acestea contravin valorilor democratice și europene însușite de România. Legea privind introducerea disciplinei şcolare "Istoria Evreilor. Holocaustul", adoptată de Parlamentul României și promulgată recent de Președintele Klaus Iohannis, oferă elevilor prilejul de a înțelege acest episod crunt, dar și importanța compasiunii,” a transmis David Saranga.

”Astfel de afirmații constituie o dovadă fățișă fie a lipsei de asumare, fie a ignoranței. Este important de menționat că acestea se încadrează în definiția negării Holocaustului emisă de Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului (IHRA), aceeași instituție care a adoptat definiția antisemitismului în timpul președinției române”.

”Reacțiile extremiste ne amintesc că ideologiile și manifestările radicale își fac simțită prezența și astăzi. Sunt convins că poporul român va alege adevărul istoric în defavoarea discursului antisemit,” a conchis oficialul

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close