Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul David Saranga, la Antena 3: Israelul va fi prima țară imună la COVID-19

Ambasadorul David Saranga, la Antena 3: Israelul va fi prima țară imună la COVID-19

Ambasadorul David Saranga a afirmat, vineri, în exclusivitate la Antena 3, că speră ca Israelul să fie prima țară imună la COVID-19, după ce datele oficiale plasează țara sa pe primul loc din punct de vedere al ratei de vaccinare. Radu Tudor a anunțat că un articol din Wall Street Journal demonstrează faptul că mai multe componente ale imunității împotriva COVID-19 se regăsesc deja în Israel, asupra persoanelor care și-au efectuat prima doză de vaccin!

Ambasadorul David Saranga, la Antena 3: Israelul va fi prima țară imună la COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    15 Ian 2021   •   20:15

"După o lună de când a început campania de vaccinare, Israelul a vaccinat cam un sfert din populație. Vorbim despre 2 milioane de cetățeni care sunt deja vaccinați. Acum o săptămână am început cu a doua doză de vaccin, așa că sperăm că până la mijlocul sau sfârșitul lunii martie toată populație să fie vaccinată.", a spus David Saranga.

Acesta a adăugat că speră ca Israelul să fie prima țară din lume imună aproape complet la COVID-19.

"Așa sperăm și asta este intenția noastră și cred că faptul că sistemul de sănătate din Israel este digitalizat și că în Israel sunt patru case de asigurări și prin lege este obligatoriu pentru fiecare cetățean să fie asigurat asta ajută foarte mult ca toată populația să fie vaccinată", a mai spus Saranga.

Întrebat dacă există un entuziasm al populației legat de vaccinare sau dacă rata mare de vaccinare se datorează obligativității vaccinării, ambasadorul David Saranga a răspuns:

"Nu, nu este obligatoriu. Nu poate să fie obligatoriu. Israelul este o țară democratică și fiecare persoană are dreptul să decidă dacă vrea să fie vaccinată sau nu, dar cred că lumea a înțeles care este singurul mod prin care putem să ieșim din această pandemie. Și lumea a citit, Guvernul a explicat și în fiecare seară putem să vedem o campanie în care profesioniștii explică despre vaccin și din acest motiv cererea e foarte mare și din ce vedem până acum sperăm că aproape 70% din populație să fie vaccinată".

În Israel, numărul de infecţii noi, redus cu până la 50% după administrarea celei de-a doua doze

Datele iniţiale ale campaniei de vaccinare din Israel arată că vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech va înjumătăţi noile infecţii cu coronavirus la 14 zile după administrarea celei de-a doua doze, a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, pe măsură ce ţara se confruntă cu un număr record de cazuri zilnice, scrie The Jerusalem Post.

Sharon Alroy-Preis, şeful departamentului de sănătate publică, a declarat recent că ultimele informaţii se bazează pe rezultatele testelor anti-COVID-19 pe care le-au efectuat până acum autorităţile.

Între timp, Clalit – cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel – este de părere că şansele ca o persoană să fie infectată cu coronavirus au scăzut cu 33% la 14 zile după ce a fost vaccinată. O serie de date asemănătoare, colectate de autorităţile sanitare din Maccabi, arată că vaccinul a produs o scădere de 60% a şanselor de infecţie la 14 zile după administrarea primei doze.

Totuşi, vaccinul va atinge nivelul maxim de eficienţă după ce va fi administrată a doua doză, proces care a început săptămâna acesta. Astfel, imunitatea celor vaccinaţi va atinge o medie de 95% la o săptămâna după a doua inoculare.

×
Subiecte în articol: David Saranga Israel vaccinare
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close