Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Metrou ameninţă cu noi greve

Angajaţii de la Metrou ameninţă cu noi greve

Angajaţii de la Metrou ameninţă cu noi greve
01 Feb 2007   •   00:03

Angajaţii de la Metrou au respins majorarea salariilor propusă de conducerea Metrorex şi ameninţă cu noi proteste spontane până la greva generală. E drept, revendicările susţinute de sindicat ar aduce o creştere a salariilor de 49 la sută, în timp ce conducerea regiei a propus o mărirea a salariilor cu 6 procente imediat. Alte majorări vor fi aprobate după stabilirea unui nou buget al societăţii.

Miercuri seara, sindicaliştii au declanşat un conflict spontan de muncă, nemulţumiţi de negocierile din cursul zilei. În ciuda protestelor, trenurile au mers, circulaţia nefiind afectată. Sindicaliştii au avertizat încă de acum câteva zile cu privire la organizarea unui protest, dacă nu se ajunge la niciun acord cu administraţia. Directorul Metrorex, Liviu Şoavă, a declarat la Antena 3 că principala revendicare a salariaţilor este o creştere salarială.

Angajaţii cer o mărire salarială de 49%, în condiţiile în care salariul mediu la metrou este de 1200 RON. Însă mai există şi alte cerinţe legate de condiţiile de muncă şi de echipamente de protecţie, toate cu implicaţii financiare.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close