Antena 3 CNN Actualitate Anunţ de la CFR. Ce se întâmplă cu traficul feroviar din cauza condiţiilor meteo

Anunţ de la CFR. Ce se întâmplă cu traficul feroviar din cauza condiţiilor meteo

Anunţ de la CFR. Ce se întâmplă cu traficul feroviar din cauza condiţiilor meteo
Sursa foto: Foto:Agerpres
03 Ian 2016   •   14:40

Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind, însă, adaptată la condiții meteo nefavorabile, informează, duminică, Compania Națională de Cai Ferate 'CFR' SA, potrivit Agerpres.

Echipele feroviare de specialitate fac verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată de pe raza județelor aflate sub cod galben, iar pe segmentele unde situația o impune se intervine operativ pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice care se pot înregistra la nivelul șinei, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Angajații companiilor feroviare sunt la dispoziția călătorilor prin informarea permanentă despre modificările care pot interveni în graficul trenurilor, precum și prin intervenția permanentă astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță toate rutele de cale ferată. Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro.

Conform unei atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 3 ianuarie, ora 14 — 4 ianuarie, ora 12, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al țării și vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia și vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50...55 km/h, iar în sudul Banatului 60...70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menține geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub minus 15 grade. În sudul Dobrogei, precum și în estul și centrul Munteniei, inclusiv în municipiul București, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminica spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40...45 km/h.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajații feroviari au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță.

×
Subiecte în articol: trafic feroviar CFR
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close