Antena 3 CNN Actualitate Apă cu porţia în zece localităţi din judeţul Iaşi | Oamenii au apă la robinet doar 2 ore dimineaţa şi 2 ore seara

Apă cu porţia în zece localităţi din judeţul Iaşi | Oamenii au apă la robinet doar 2 ore dimineaţa şi 2 ore seara

Apa a ajuns să fie raţionalizată în zece localităţi din judeţul Iaşi. Se întâmplă din cauza consumului ridicat, dar şi a secetei.

de Adriana Drăghici    |    07 Iun 2023   •   13:42

Locuitorii mai multor localităţi din judeţul Iaşi primesc apă cu porţia. Măsura a fost luată de către reprezentanţii societăţii care furnizează apa potabilă în judeţ, ca urmare a creşterii consumului din ultima perioadă.

În două dintre aceste localităţi, Belceşti şi Gropniţa, apa potabilă este furnizată doar patru ore pe zi, respectiv două ore dimineaţa şi alte două ore seara.

În alte opt localităţi, apa ajunge la consumatori câteva ore zilnic. Este vorba despre comunele Hărmăneşti, Coarnele Caprei, Lespezi, Tătăruşi, Deleni, Focuri, Todireşti şi de localitatea Blăgeşti care aparţine de municipiul Paşcani.

Măsura se va menţine până pe data de 15 iunie şi poate fi prelungită până pe 5 iulie. 

Citeşte şi: Guvernul aprobă fonduri pentru fermierii afectați de secetă. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Potrivit societăţii APA VITAL Iaşi, decizia se impune din cauza creşterii consumului de apă.

"Resursele din rezervoarele de înmagazinare APAVITAL se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora", precizează reprezentanţii APA VITAL Iaşi.

O măsură asemănătoare a fost luată şi în vara anului trecut, atunci când judeţul a fost afectat de secetă.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close