Antena 3 CNN Economic Guvernul aprobă fonduri pentru fermierii afectați de secetă. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Guvernul aprobă fonduri pentru fermierii afectați de secetă. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Guvernul aprobă, în ședința de miercuri, fonduri pentru fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei de anul trecut.

Guvernul aprobă fonduri pentru fermierii afectați de secetă. Anunțul premierului Nicolae Ciucă
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    31 Mai 2023   •   16:13

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, înainte de ședința Guvernului, că Executivul va analiză și aproba o decizie în ceea ce privește asigurarea fondurilor pentru fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei pedologice de anul trecut.

Suma totală prevăzută în document este de 300 de milioane de lei.

"De asemenea, analizăm măsurile la nivelul Ministerului Energiei și Ministerului Economiei pe care le vom lua pentru asigurarea unor scheme de ajutor pentru marii consumatori.

Din analizele pe care le-am primit de la Institutul Național de Statistică a rezultat nevoia de a sprijini industria. Industria, din păcate, a avut un trend descrescător, desigur, au fost și consecințele a ceea ce a însemnat criza energetică și în această criză a lanțurilor de aprovizionare cred că, prin aceste măsuri, putem să revenim pe o speranță prin care industria românească să reintre pe un trend crescător", a afirmat prim-ministrul.

Citește și: Agricultorii români, acces mai facil la bani pentru problemele cu care se confruntă

În plus, se va aproba, probabil joi, o ordonanță de urgență cu lista spitalelor care beneficiază de finanțare prin Banca Europeană de Investiții.

×
Subiecte în articol: guvern fermierii fonduri seceta Nicolae Ciucă
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close