Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la pârtiile neomologate! Patru persoane s-au accidentat pe pista de la Piatra Fântânele

Atenţie la pârtiile neomologate! Patru persoane s-au accidentat pe pista de la Piatra Fântânele

Atenţie la pârtiile neomologate! Patru persoane s-au accidentat pe pista de la Piatra Fântânele
03 Ian 2009   •   18:26

Patru oameni s-au accidentat săptămâna aceasta, după ce au căzut într-o râpă pe pârtia de la Piatra Fântânele. Vina le aparţine administratorilor, care nu au omologat şi nu întreţin pârtia, deşi încasează zilnic milioane, din preţul biletelor pentru telescaun.
Sute de turişti îşi riscă zilnic viaţa, de fiecare dată când coboară cu schiurile sau se dau cu săniuţa. Pârtia din Pasul Tihuţa nu este amenajată corespunzător şi nu are plase de protecţie, aşa că turiştii pot ajunge în râpă, într-o clipă de neatenţie. În fiecare zi, cineva este rănit, iar unii, mai ghinionişti, ajung chiar la spital. Salvamontiştii şi jandarmii montani din Bistriţa au misiunea de a-i feri pe schiori. Le atrag atenţia în zonele periculoase şi le mai temperează avântul.
Cei care administrează telescaunul şi care au obligaţia să obţină omologarea pârtiei, ridică indiferent din umeri, atâta timp cât banii le intră în buzunar.
Chiar dacă sunt conştienţi de riscurile la care se expun, turiştii umplu în fiecare zi pârtia de săniuş, la capătul căreia îi aşteaptă un şanţ adânc de câţiva metri. Situaţia nu este mai bună nici pe pârtia de schi.
Accidente grave se întâmplă în fiecare an pe pârtia de la Tihuţa, mai mulţi turişti ajungând la spital cu răni şi fracturi destul de grave.
Sursa Foto: www.schi-romania.blogspot.com
Antena 3

×
Subiecte în articol: schi turisti
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close