Antena 3 CNN Actualitate Au renunţat la maşini în favoarea ei. E rapidă, nu poluează şi te ajută să te menţii în formă

Au renunţat la maşini în favoarea ei. E rapidă, nu poluează şi te ajută să te menţii în formă

Au renunţat la maşini în favoarea ei. E rapidă, nu poluează şi te ajută să te menţii în formă
Sursa foto: Foto: afro.blogas.lt
10 Sep 2012   •   14:42

Din ce în ce mai mulţi români aleg biclicleta ca mijloc de transport în oraşele aglomerate.  Numai în ultimul an, sute de oameni au renunţat la maşini şi s-au apucat de pedalat. Însă mersul pe bicicletă rămân o provocare în România.

Numărul românilor care aleg să circule cu bicicleta este în continuă creştere, deşi bicicliştii reprezintă acum puţin peste unu la sută din traficul de la noi.

În comparaţie cu cifrele din Europa de Vest, numărul bicicliştilor de la noi e infim. Acolo, 5% din trafic e reprezentat de cei care merg pe bicicletă zilnic.

Lipsa siguranţei în trafic este doar unul dintre motivele care îi determină pe români să fie reţinuţi când vine vorba de folosirea bicicletei pe drumurile publice.

Cei care nu se simt în siguranţă pe stradă vor avea ocazia pe 29 şi 30 septembrie să participe la cel mai mare eveniment de ciclism. Proiectul se desfăşoară în Parcul Izvor şi are drept scop consolidarea comunităţii de biciclişti şi promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.


×
Subiecte în articol: bicicleta
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close