Antena 3 CNN Actualitate Avalanșă masivă în Munții Rodnei: Imaginile captivante surprinse de la înălțime

Avalanșă masivă în Munții Rodnei: Imaginile captivante surprinse de la înălțime

În Munții Rodnei a avut loc luni, o avalanșă impresionantă, iar stratul mare de zăpadă care s-a desprins a putut fi observat de la o distanță considerabilă. Potrivit Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița Năsăud, avalanșa a avut loc în zona Vârful Roșu.

Avalanșă masivă în Munții Rodnei: Imaginile captivante surprinse de la înălțime
Sursa foto: Facebook I Serviciul Public Judetean Salvamont Bistrita-Nasaud
de Ştefan Petrică    |    10 Apr 2023   •   21:38

Cel mai recent buletin nivometeorologic emis de Administraţia Naţională de Meteorologie şi valabil până luni seară, la ora 21:00, indica risc cotat cu 3 din 5 de producere a unor avalanşe în Munţii Rodnei. 

"Avertizare în Munții Rodnei în zona Vârful Roșu s-a produs o avalanșă de mari dimensiuni. Pericol de avalanșă în zonă este în continuare ridicat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vă recomandăm prudența, evitați zonele de risc!", potrivit Serviciului Public Județean Salvamont Birstrița-Năsăud.

"La peste 1800 m altitudine se menţine stratul de instabil de zăpadă acumulat în ultima săptămână, ce depăşeşte local 25-30 cm şi care este depus peste zăpada mai veche şi îngheţată. Zăpada se va umezi uşor la altitudini de 1800-2000 m pe fondul creşterii temperaturii, iar trecător va mai ninge slab", potrivit meteorologilor.

Citește și: S-au întors ninsorile. Locul din România unde stratul de zăpadă are peste 2,5 metri

Este important ca turiștii să respecte avertismentele și restricțiile impuse de autorități și să fie conștienți de riscurile și pericolele avalanșelor, astfel încât să poată lua măsuri de precauție adecvate și să evite situațiile de risc.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close