Antena 3 CNN Actualitate Avocat reţinut în dosarul fratelui lui Bercea Mondial. Fratele interlopului a dat mită, ca să scape de închisoare

Avocat reţinut în dosarul fratelui lui Bercea Mondial. Fratele interlopului a dat mită, ca să scape de închisoare

Avocat reţinut în dosarul fratelui lui Bercea Mondial. Fratele interlopului a dat mită, ca să scape de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iun 2014   •   11:43
Fratele lui Bercea Mondial, Amar Generalu', este şi el implicat într-un scandal de corupţie. Acesta i-a dat 10.000 de euro unui avocat, pentru ca acesta să intervină la judecători, ca să-l scăpe de închisoare.

Când se dădea sentinţa favorabilă, Amar Generalu' urma să mai plătească încă 10.000 de euro.

Până la urmă, fratele lui Bercea l-a denunţat însă pe avocat la DNA, iar acesta a fost reţinut pentru trafic de influenţă.

Este vorba despre un avocat din Vâlcea care a fost reţinut joi, timp de 24 de ore, iar astăzi în jurul orei 17.30, urmează să-i expire ordonanţa de reţinere.

Avocatul, care face parte din Baroul Vâlcea, va fi dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu. 
 

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close