Avocata Alinei Bica cere AUDIEREA lui Udrea în dosarul Bica 1

de M.Z.    |    04 Mai 2015   •   13:30
Avocata Alinei Bica cere AUDIEREA lui Udrea în dosarul Bica 1 Foto: Agerpres

Update 13.30 - Avocata Alinei Bica cere audierea Elenei Udrea în dosarul mafiei retrocedărilor. 
 
Instanţa a respins procedura simplificată pentru acest proces, chiar dacă fostul vicepreşedinte al ANRP, Remus Baciu, şi-a recunoscut vina în faţa magistraţilor. 
 
În acelaşi dosar, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu, după ce ar fi acordat despăgubiri în mod ilegal omului de afaceri Gheorghe Stelian.

 
Virgil Baciu a cerut magistraţilor o reducerea a pedepsei, ceea ce înseamnă recunoaşterea faptelor, iar el a recunoscut şi nu prea. 
 
Virgil Remus Baciu, fost vicepreşedinte ANRP, le-a spus judecătorilor că pe ordinea de azi a şedinţelor erau circa 1.200 de dosare şi, dacă le-ar fi analizat pe toate, probabil că n-ar fi terminat nici astăzi.
 
El a admis că în nicio şedinţă nu era prezentat niciun dosar, ci nişte mape cu nişte tabele care aveau unele avize din partea experţilor.


Update 09.10 - Alina Bica a ajuns la sediul ICCJ, alături de soţul său, însă nu a fost prea comunicativă cu presa. 
 
Astăzi începe procesul în care fosta şefă a DIICOT este judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Ea a stat în arest cinci luni, timp în care a fost mutată la Penitenciarul de femei Târgşor.

___________________________________

Ştirea iniţială 07.44

Magistraţii Instanţei Superme judecă astăzi primul termen în dosarul Bica 1. Procesul ar fi trebuit să înceapă pe 24 aprilie, însă magistraţii au amânat termenul. 
 
În acest dosar, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, este acuzată de abuz în serviciu după ce ar fi acordat despăgubiri în mod ilegal omului de afaceri Gheorghe Stelian. 
 
Această cauză a fost disjunsă din prima, ea fiind acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian.
 
În faţa instanţei sunt obligaţi să vină şi ceilalţi inculpaţi în acest dosar. 

x close