Antena 3 CNN Actualitate Bani în plic în loc de coroane de flori la înmormântare, într-o comună din Hunedoara

Bani în plic în loc de coroane de flori la înmormântare, într-o comună din Hunedoara

În loc de coroane de flori, bani în plic. Este propunerea unui primar din Hunedoara. Pe lângă faptul că suma de bani ar fi mai de folos familiei îndurerate, coroanele de flori din plastic poluează mediul.

Bani în plic în loc de coroane de flori la înmormântare, într-o comună din Hunedoara
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2022   •   18:07

Primarul din Vălişoara a făcut un apel către localnici ca în loc de coroane de flori, la înmormântare, să pună contravaloarea acestora într-un plic pe care să îl dea familiei.

"De multe ori, astfel de evenimente ne iau pe nepregătite. Vreau să spun că nu e o obligaţie, dar cred că ar fi mult mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Ştim cu toţii că la un astfel de eveniment cheltuielile sunt destul de mari, mai ales dacă persoana a fost şi bolnavă şi a umblat prin spitale. Cred că e mult mai bine ca oamenii să ajute familiile în necaz cu bani. Le sunt mai de folos decât o coroană", a declarat Camelia Bedea, primarul comunei Vălişoara.

Pe lângă folosul financiar, primarul spune că ar aduce şi un beneficiu mediului, astfel că deşeurile adunate în cimitire s-ar împuţina considerabil.

Preţul unei coroane de flori din plastic, cel mai cumpărat tip de coroană, pleacă de la 45 de lei, iar dacă vorbim de flori naturale poate ajunge chiar şi la câteva sute de lei, bani care ar ajuta familia îndoliată să organizeze serviciile funerare sau pomenirile.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close