Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care a primit craniul mamei sale după 4 ani spune că a fost ameninţat după mediatizarea cazului

Bărbatul care a primit craniul mamei sale după 4 ani spune că a fost ameninţat după mediatizarea cazului

Bărbatul care a primit craniul mamei sale după 4 ani spune că a fost ameninţat după mediatizarea cazului
Sursa foto: Foto: etelefon.ro
de M.Z.    |    09 Dec 2011   •   20:54
Bărbatul care a primit după patru ani craniul mamei sale de la IML, fără să ştie că femeia a fost îngropată fără cap, susţine că a primit ameninţări joi, după ce cazul a fost mediatizat.

Buzoianul Ion Şerban, care a primit prin colet de la poliţişti craniul mamei sale decedate în urmă cu patru ani, cere redeschiderea anchetei privind condiţiile în care a decedat femeia. Fiul acesteia nu crede varianta poliţiştilor care susţin că mama lui a murit din cauze naturale. El se teme ca nu cumva femeia să fi fost împuşcată.

Fiul femeii moarte susţine că a vrut să depună o plângere la poliţie, dar a fost refuzat. Dacă nu va reuşi să obţină redeschiderea anchetei, bărbatul spune că e dispus să meargă şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Familia unei femei care a fost găsite moartă pe un câmp din Călăraşi, în urmă cu patru ani, fiind îngropată de autorităţi fără a-i fi anunţate rudele, a fost chemată la Poliţie pentru a ridica un colet cu capul femeii. Explicaţia a fost că, pentru realizarea profilului ADN, craniul victimei a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală.
 
Anchetatorii spun că femeia, Frusina Ioniţă, de 67 de ani, a fost îngropată pe 13 februarie 2007, de autorităţile din Fundulea, după ce s-a stabilit că moartea acesteia nu a fost violentă, fiind cauzată de un infarct provocat, cel mai probabil, de frig.

"Frusina Ioniţă avea 67 de ani la momentul dispariţiei, în anul 2007. În februarie 2007, un cadavru descompus şi în stare avansată de putrefacţie a fost descoperit în bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanţă de cinci metri de corp. Poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi. Capul a ajuns la Institutul Mina Minovici pentru reconstrucţie facială şi stabilirea profilului ADN. Înhumarea capului a avut loc în 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujbă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor.

 

×
Subiecte în articol: craniu cap femeie moarta barbat ameninta CEDO
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close