Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a fost la un pas de puşcărie

Băsescu a fost la un pas de puşcărie

Băsescu a fost la un pas de puşcărie
01 Feb 2007   •   00:03
Declaraţie şoc a lui Gelu Voican Voiculescu: Traian Băsescu a fost la un pas de arestare în dosarul Flota, iar cel care l-a scăpat de puşcărie este acum după gratii. Voican Voiculescu a apărut în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă dosarul în care fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Drepturile Omului, Florentin Scaletchi, e acuzat de trafic de influenţă.

Gelu Voican Voiculescu a declarat că ?în vara anului 2004, când se auzise că există riscul arestării primarului general al Bucureştiului - în acea epocă, domnul Traian Băsescu ? Scaletchi a intervenit la procurorul Vasile Drăghici şi la Botoş şi a încercat să tempereze zelul ăsta represiv intervenind pentru o judecare în stare de libertate?.

Gelu Voican Voiculescu spune că nu a participat în mod direct la discuţii, dar l-a auzit pe Traian Băsescu când îi mulţumea preşedintelui OADO pentru intervenţie. Fostul procuror general al României nu recunoaşte însă acuzaţiile. Ilie Botoş spune că nu a vorbit cu Scaleţchi şi că asta se poate verifica în registrul de audienţe al parchetului. Florentin Scaleţchi este cercetat pentru trafic de influenţă, fiind prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro pentru a interveni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să reducă pedeapsa unui deţinut.

Observator

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close