Antena 3 Actualitate Băsescu: Eu nu ştiu vreun dosar care să fi fost făcut la comandă

Băsescu: Eu nu ştiu vreun dosar care să fi fost făcut la comandă

de S.T.    |    29 Mar 2013   •   09:44
Băsescu: Eu nu ştiu vreun dosar care să fi fost făcut la comandă Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Congresul avocaţilor, că nu ştie vreun dosar care să fi fost făcut la comandă, în schimb sunt foarte mulţi politicieni care cred că se poate interveni în justiţia din România.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui
:

-Sunt cel care a fost împotriva organizării acelei selecţii la Ministerul de Justiţie pentru că o selecţie nu înseamnă asumarea.

-Când discutăm de Parchet, de DNA, de DIICOT, cei care fac desemnarea trebuie să îşi asume responsabilitatea că au nominalizat nişte oameni responsabili.

-Eu nu ştiu vreun dosar care să fi fost făcut la comandă, în schimb sunt foarte mulţi politicieni care cred că se poate interveni în justiţia din România. Dacă avem o restanţă în evoluţia mentalităţii cuiva, această restanţă este la politicieni.

-Sunt politicieni care n-au înţeles nimic din ultimii 10-15 ani în care încercăm reformarea justiţiei.

-Politicul trebuie să înţeleagă faptul că justiţia este intangibilă din punct de vedere al traficului de influenţă, al influenţării deciziei.

-Ce s-a întâmplat în Cipru ne arată că adesea putem să punem sub semnul întrebării principii de ani de zile. Ne arată că structura Europei este încă fragilă.

-Susţin că accelerarea procesului de integrare în UE este fundamental pentru România.

-Am convingerea că în următorii 2-3 ani tratatele Uniunii se vor revizui din nou.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close