Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Îmi asum responsabilitatea politică a întârzierii aderării României la Schengen

Băsescu: Îmi asum responsabilitatea politică a întârzierii aderării României la Schengen

Băsescu: Îmi asum responsabilitatea politică a întârzierii aderării României la Schengen
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   12:21

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că îşi asumă responsabilitatea politică pentru întârzierea aderării României la Spaţiul Schengen, dar că acelaşi lucru trebuie să îl facă şi alţii, referindu-se la cei din justiţie. Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii cu ocazia prezentării bde către CSM a bilanţului pe anul 2010.

"N-am început cu o scuză la adresa sistemului judiciar din România. Din păcate, MCV-ul (n.r. Mecanismul de cooperare şi Verificare), cu sau fără voia noastră, a fost anexat ca o condiţie de acces în Spaţiul Schengen. Eu îmi asum responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schengen, pentru că sunt şeful statului şi cineva trebuie să îşi asume această responabilitate. În acleaşi timp, este evident că marile noastre probleme sunt cantonate în zona justiţiei şi trebuie să ne asumăm - şi sub preşedinte - fiecare trebuie să ne asumăm responsailităţile pe care le avem", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că "se putea face mult mai mult din punct de vedere al judecării dosarelor de mare corupţie" şi că trebuie consolidate eforturile în acest sens.

"Ar trebui să dedicăm un sistem de evaluare pentru eficienţa managementului instanţelor. (...) Mulţi judecători au fost prinşi în flagrant luând mită", a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu, despre aderarea la Schengen


×
Subiecte în articol: CSM Schengen aderare justitie bilant
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close