Antena 3 Actualitate BBC: România face campanie pentru a ucide câinii vagabonzi

BBC: România face campanie pentru a ucide câinii vagabonzi

de S.T.    |    10 Sep 2013   •   07:35
BBC: România face campanie pentru a ucide câinii vagabonzi

Sute de români susţin planul de a ucide câinii vagabonzi din Bucureşti după ce un băiat de patru ani a fost muşcat până la moarte, notează BBC, luni în ediţia online.

Primarul Bucureştiului Sorin Oprescu afirmă că un referendum va avea loc pe 6 octombrie pentru a-i întreba pe locuitori dacă sunt de acord cu "eutanasierea" câinilor fără stăpân.

Câinii fără stăpân, pe mâna parlamentarilor. Când se va soluţiona problema

Susţinătorii măsurii au organizat un miting în centrul oraşului duminică.

Cei care fac campanie în numele grupului pentru protecţia animalelor 4Pfoten /Patru Labe/ cer autorităţilor să adopte ca soluţie sterilizarea în masă a câinilor, în loc de sacrificare.

Sondaj: Aproape 75% din bucureşteni ar vota la referendum pentru eutanasierea maidanezilor

Directorul de campanie al grupului Gabriel Păun a declarat pentru BBC că 4Pfoten a castrat câini fără stăpân în Bucureşti, dar că un efort mult mai mare este necesar la nivel naţional pentru a avea un impact asupra populaţiei canine.

"În ultimii ani am castrat 100.000 de câini în România în total, 10.600 dintre aceştia în Bucureşti. Dar nu este suficient, acesta este un proiect privat voluntar - avem nevoie de ei să facă acelaşi lucru la nivel naţional", a spus el.

"Nu este o problemă locală, este naţională - chiar dacă Bucureştiul va fi liber de maidanezi, câinii nu au frontiere administrative - se vor întoarce", a subliniat el.

Potrivit oficialilor de la supravegherea animalelor, aproximativ 1.100 de persoane au fost muşcate de câini fără stăpân în Bucureşti în primele patru luni ale acestui an.

ASPA: Am putea scăpa de câinii vagabonzi într-un an şi jumătate


Preşedintele Traian Băsescu a cerut guvernului să adopte o lege privind eutanasia pentru maidanezi, spunând că "oamenii sunt mai presus de câini", aminteşte BBC.

Imagini şocante! Oameni muşcaţi de câini maidanezi

Două legi aflate acum în vigoare tratează în mod contrar subiectul eutanasierii câinilor fără stăpân, unul dintre aceste acte normative permiţând eutanasierea, iar celălalt interzicând această măsură, prevederile urmând să fie corelate de la 1 februarie 2014, când ambele vor permite eutanasierea.

Citeşte şi:

Replica unui "iubitor de animale", către un om atacat de maidanezi: "Ce să îţi fac dacă ai burta mare şi nu poţi să FUGI"×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close