Antena 3 CNN Actualitate Bicicleta, gura de aer proaspăt de care este nevoie. Felt Bicycles, disponibile acum şi în România (FOTO)

Bicicleta, gura de aer proaspăt de care este nevoie. Felt Bicycles, disponibile acum şi în România (FOTO)

Bicicleta, gura de aer proaspăt de care este nevoie. Felt Bicycles, disponibile acum şi în România (FOTO)
01 Apr 2010   •   21:09
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Într-o ţară sufocată de maşini, bicicletele sunt gura de aer proaspăt de care are nevoie România. Pornind de la această premisă, Antena3.ro a participat joi la lansarea în Bucureşti a uneia dintre cele mai importante mărci de biciclete premium din lume: Felt Bicycles. Astfel, din 1 aprilie, entuziaştii bicicletelor pot găsi, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, 140 de modele de biciclete. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la aproximativ 250 de euro şi ajungând la 6.500, pentru cea mai scumpă dintre ele.

Trebuie precizat că Felt a construit anul trecut cea mai performantă bicicletă din lume care rămâne cea mai bună şi la ora actuală, una de competiţie. De asemenea, bicicletele Felt sunt printre cele care concurează în Turul Franţei. Mesajul pe care îl transmite Felt Bicycles este unul simplu: ?de a crea, dezvolta şi oferi cele mai bune biciclete din lume?.



Felt nu s-a concentrat doar asupra bicicletelor de curse ci are şi modele pentru copii, city bike, BMX-uri, cruisere, bike-uri de munte sau şosea. ?Sunt pur şi simplu o persoană onestă care a ales să investească, să pună mai ales suflet în această afacere. Noi, bucureştenii, merităm să acordăm mai multă atenţie bicicletelor. Suntem o mână de oamenni care transmitem mesajul că ciclismul ne face mai buni, mai veseli, ambiţioşi, mai sănătoşi?, a declarat Emil Bituleanu, administratorul Moş Ion Roată, importatorul Felt Bicycles în România



Compania Felt Bicycles are o poveste interesantă. Jim Felt, cel care a dat numele firmei, este principalul inginer şi creatorul acestor biciclete. A lucrat în tehnologia de ţevi din aluminiu. Povestea bicicletelor Felt a început în momentul în care unui prieten al lui Jim Felt i s-a stricat bicicleta şi l-a rugat pe acesta să-i facă un cadru peste noapte, pentru că a doua zi urma să concureze într-o competiţie importantă. Jim Felt a construit cadrul în acea noapte, l-a vopsit negru mat şi l-a branduit cu numele său, iar prietenul său a căştigat competiţia cu acea bicicletă. Toată lumea s-a întrebat apoi ce este cu această marcă necunoscută. Urmarea a fost firească, de la hobby la o afacere de talie mondială, cu 35 de reprezentanţe în toată lumea, cea din România fiind a 36-a.



?Noi cei de la Felt suntem o echipă mică dar avem mult entuziasm, cu toţii suntem pasionaţi de ciclism, şi de aici vine succesul. Suntem o companie tânără sub acest brand şi am ajuns pe o piaţă cu o cultură relativ tânără a bicicletei, însă vrem să creştem împreună?, a declarat Marc Schmiedke, directorul regional pe Europa.



Acum, indiferent de marca pe care o vor alege românii, important este să ştie că bicicleta reprezintă o modalitate de transport foarte eficientă, ieftină, sănătoasă (exceptând aici noxele din trafic şi şoferii indisciplinaţi) şi chiar cool (la tineri au ?prins? deja cruiserele). Poate că totuşi românii vor învăţa să renunţe la maşini în favoarea bicicletelor, luând astfel exemplul unor ţări precum Olanda, Germania, Franţa sau Ungaria, unde cultura bicicletei are alte dimensiuni. Şi apoi vom respira ceva mai bine în Bucureştiul acesta ultra aglomerat şi sufocat de maşini.

Text: Florin Tulbure, Antena3.ro
Foto: Petru Leonte, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bicicleta
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close