Antena 3 CNN Actualitate 10 curiozităţi şi lucruri interesante despre Bill Gates: "Tata a vrut să devin avocat"

10 curiozităţi şi lucruri interesante despre Bill Gates: "Tata a vrut să devin avocat"

În ciuda eforturilor sale filantropice și a prezenței online, există lucruri şi curiozități despre Bill Gates pe care mulți dintre noi s-ar putea să nu le ştim. Iată despre ce este vorba.

10 curiozităţi şi lucruri interesante despre Bill Gates: "Tata a vrut să devin avocat"
Sursa foto: Facebook Bill Gates
de Claudia Popovici    |    26 Dec 2021   •   21:23

Este un dezvoltator de software, cel mai bogat om din America și un cunoscut filantrop - acestea sunt lucruri pe care majoritatea oamenilor le știu despre CEO-ul Microsoft, Bill Gates.

Dar, în ciuda eforturilor sale filantropice și a prezenței online, există o mulțime de lucruri despre Bill Gates pe care mulți dintre noi nu le ştiu. Iată despre ce este vorba.

1.  Bill Gates nu știe nicio limbă străină. Acesta, spune el, este cel mai mare regret al său în viață de până acum.      

2.  La fel ca mulți alți antreprenori de succes în tehnologie,  Bill Gates a abandonat facultatea. A părăsit Universitatea Harvard în 1975 pentru a se dedica pe deplin companiei Microsoft.

3. În mod amuzant, deși Bill Gates a renunțat la Harvard în 1975, școala a ales să-l onoreze cu o diplomă onorifică în 2007.

De altfel, Bill Gates mai are diplome onorifice de la o serie de școli celebre, de la Universitatea Cambridge din Regatul Unit până la Universitatea Tsinghua din China și Universitatea Waseda din Japonia.

4.   La doi ani după ce a renunțat la Harvard, Bill Gates a fost arestat în New Mexico pentru că a condus fără permis şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului. 

5.   La Microsoft, Gates obișnuia să memoreze numerele de înmatriculare ale angajaților pentru a ține cont de plecările și venirile lor. „În cele din urmă a trebuit să mă relaxez, deoarece compania a ajuns la o dimensiune rezonabilă”, a spus el potrivit presei internaționale.

6. Bill Gates intenționează să doneze 95% din averea sa unor cauze caritabile. El a declarat că plănuiește să nu lase mai mult de 10 milioane de dolari fiecăruia dintre copiii săi, pentru că dacă le lasă mai mult nu i-ar ajuta cu nimic.

Demersurile sale filantropice au fost inspirate de mama sa care a fost parte din Consiliul de Administrație al unei organizații la fel de prestigioase precum United Way.

7. Bill Gates trebuia să fie avocat.
Viața timpurie a lui Bill Gates ar putea fi ușor transformată într-un serial, pornind de la casa lui din copilărie din Seattle și ducând la povestea sa de succes. În copilărie, a fost hărțuit foarte mult, dar asta nu l-a împiedicat să îşi seteze obiective mărețe.

Totuși, planurile lui nu au coincis întotdeauna cu cele ale părinților săi. Familia lui Bill Gates a vrut să-l trimită la facultatea de drept, ceea ce s-ar încadra perfect în istoria familiei – tatăl său era avocat.

8.  Bill Gates respectă un program strict de somn 

Într-un interviu din 1990, Bill Gates a vorbit despre importanța somnului. El a spus că trebuie să doarmă minim 7 ore pe noapte, timp suficient pentru a-şi putea menține creativitatea

9.  Bill Gates a dezvăluit că citește 50 de cărți pe an. „Cititul este în continuare principalul mod prin care învăț lucruri noi și îmi testez înțelegerea”, a spus el.

10.  Cofondatorul Microsoft și miliardarul Bill Gates mai este cunoscut şi pentru predicțiile sale. Puţin cunoscut este că lista sa cu predicții din 1999 a fost extrem de precisă, prevăzând apariția site-urilor web de comparare a prețurilor, smartphone-urilor, rețelelor de socializare și roboților. 

Citiţi şi: Bill Gates, 5 predicţii pentru viitorul apropiat

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close