Antena 3 CNN Actualitate Bucătarul din Brașov care a ajuns chef la Londra

Bucătarul din Brașov care a ajuns chef la Londra

Bucătarul din Brașov care a ajuns chef la Londra
28 Feb 2016   •   18:25

Alex Crăciun, un braşovean de 30 de ani, a fost numit chef la cel mai nou restaurant japonez deschis în Londra. Braşoveanul a pornit de jos, învăţând meseria lucrând în bucătăriile unor restaurante din oraşul său natal şi apoi din Newcastle. Asta deşi de profesie era inginer mecanic, scrie voceatransilvaniei.ro.

Braşoveanul Alex Crăciun a fost alegerea patronului lanţului de restaurante Jason Atherton pentru a fi chef la Sosharu, cel mai nou restaurant din Londra. Povestea lui Alex este o adevărată lecţie de viaţă.

Publicaţia Bloomberg scrie că, deşi lucrează în industria restaurantelor de 15 ani, Alex Crăciun a pornit de jos, ajutând în bucătării din Braşov, ca mai apoi, în urmă cu zece ani, să se mute în Newcastle. „A fost groaznic. Era un dezastru şi eu nu vorbeam engleza, sau cel puţin nu înţelegeam prea bine. Deşi am dat tot ce aveam mai bun, a fost foarte greu. Dar m-au promovat. După cinci luni am ajuns să fiu responsabil de bucătărie”, povesteşte Alex Crăciun prima sa experienţă în UK.

„Fiind într-o ţară noi ai motivaţie şi vrei să lucrezi mai mult, aşa a început totul. Dacă ajungeam într-un restaurant faimos era total diferit, pentru că aş fi fost împins în spate şi speriat. Dar ştiam că pot să fac mâncare mai bună decât ei şi asta mi-a dat încredere”, a mai spus Alex Crăciun.

×
Subiecte în articol: Chef bucatar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close