Antena 3 CNN Actualitate Bucureștenii îndură frigul în case: Ministrul Energiei tocmai anunțase că Sistemul Energetic Național este pregătit pentru gerul siberian

Bucureștenii îndură frigul în case: Ministrul Energiei tocmai anunțase că Sistemul Energetic Național este pregătit pentru gerul siberian

Este alertă în Capitală. Zeci de mii de oameni pot rămâne în frig în orice moment dacă reţeaua de termoficare va ceda din nou din cauza temperaturilor scăzute.

Bucureștenii îndură frigul în case: Ministrul Energiei tocmai anunțase că Sistemul Energetic Național este pregătit pentru gerul siberian
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Feb 2021   •   10:08

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că a cerut Termoenergetică să intervină rapid în cazul unor avarii astfel încat oamenii să aibă cât mai puţin de suferit. Experiență ultimelor luni ne-a dovedit însă că acest lucru este imposibil. 

 

Tot el a anunțat, joi seară, că Sistemul Energetic Național este pregătit să înfrunte gerul siberian și a dat asigurări că nu vor fi probleme cu căldura și apă caldă.

”De astăzi până luni meteorologii ne anunță că se va înregistra o răcire accentuată în toate regiunile țării. Mai mult chiar, vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Vreau să dau asigurări că Sistemul Energetic Național este pregătit, nu vom avea probleme cu alimentarea cu energie electrică sau termică!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Dacă rețeaua de termoficare a Capitalei va ceda în zilele geroase ce vor urmă, zeci de mii de oameni vor trebui să improvizeze pentru a se încălzi. Vor apela la calorifere electrice, aragaz sau paturi și sticle cu apă încălzită pe aragaz.

Unii dintre locuitorii Bucurestiului deja se plang ca sunt nevoiti sa stea imbracati in case.

Mii de bucureşteni, fără căldură şi apă caldă încă de joi

Unde erau probleme cu căldura joi, înainte ca gerul să se instaleze în Capitală

Sector 1

Sector 2

Sector 5

Zone lăsate fără apă caldă şi căldură

Sector 1

Oprire - Apă Caldă de Consum şi Încălzire 

Calea Griviţei

Bulevardul Bucureştii Noi 

- ora estimării punerii în funcțiune: 12.00

Sector 2

Oprire - Apă Caldă de Consum şi Încălzire 

Şoseaua Mihai Bravu 

Bulevardul Ferdinand 

Bulevardul Republici 

- ora estimării punerii în funcțiune: 08.00 

Sector 5

Oprire - Apă Caldă de Consum şi Încălzire

Calea Ferentari 

Calea Rahovei 

Șoseaua Sălaj

Şoseaua Progresului 

- ora estimării punerii în funcțiune: 21.00

Sursa: Termoenergetica 

 

×
Subiecte în articol: frigul ministrul energiei Virgil Popescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close