Antena 3 CNN Actualitate Bucureștenii au petrecut printre munții de gunoaie. Imagini cu terasele și deșeurile de pe Calea Victoriei

Bucureștenii au petrecut printre munții de gunoaie. Imagini cu terasele și deșeurile de pe Calea Victoriei

Bucureștenii s-au bucurat de weekend, au stat la terase și au petrecut printre munții de gunoaie din Sectorul 1.

Bucureștenii au petrecut printre munții de gunoaie. Imagini cu terasele și deșeurile de pe Calea Victoriei
Sursa foto: Facebook / Bucharest
de Georgiana Adam    |    06 Iun 2021   •   22:40

Mai multe imagini surprinse pe Calea Victoriei au devenit virale. În fotografii se pot remarca bucureștenii ce stau la terasele din centrul Capitalei, iar lângă mesele amplasate pe trotuarul de pe bulevard se pot remarca munții de gunoaie neridicate.

Totodată, persoanele care au ales să se bucure de zilele de weekend în Capitală și au ieșit să se plimbe pe străzile din Sectorul 1 au putut remarca deșeurile adunate și neridicate de firma de salubritate.

Sectorul 1 trece printr-un nou scandal al gunoaielor, firma care se ocupă de salubritate nu a mai ridicat deșeurile pentru că primăria are datorii de peste 100 de milioane de lei pe care refuză să le plătească.

Primarul Armand a vrut să declare stare de alrtă

În criza gunoaielor de la Sectorul 1, Clotilde Armand s-a gândit să declare stare de alertă, din cauza situației sanitare.

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

La rândul său, prefectul Alin Stoica a explicat, în cursul zilei de vineri, că solicitarea primarului Armand urma să fie analizată, iar dacă avea să fie necesar, s-ar fi putut declara stare de alertă în sector.

"Analizăm posibilitatea de a fi de acord cu declanșarea unei stări de alertă la nivel local, în Sectorul 1. starea de alertă ar fi motivată de situația cu deșeurile neridicate de la populație, de prestatorul de servicii.

În acest moment, am luat legătura cu factorii de decizie pe parte sanitară și de mediu, am solicitat și DSP și DSVSA și Gărzii de Mediu să facă o analiză, să ne prezinte analiza respectivă și drept urmare în funcție de ceea ce zic și dumnealor, putem să răspundem Sectorului 1 dacă este sau nu cazul să dăm curs unei astfel de solicitări", a explicat prefectul Alin Stoica, la acel moment.

Locuitorii Sectorului 1 au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, s-a trezit cu saci de gunoi pe treptele instituției, aduși de bucureștenii care s-au săturat de conflictul întreținut de această cu firma de salubritate, în urmă căruia gunoaiele au rămas neridicate în tot sectorul.

Oamenii se revoltă în legătură cu situația gunoiului rămas neridicat din sectorul 1. Mai mulți cetățeni au venit să arunce saci cu deșeuri pe treptele Primăriei.

Aceștia vor să transmită, astfel, un mesaj către primarul Clotilde Armand, asupra felului în care aceasta a gestionat problema ridicării deșeurilor de către firma de salubritate. Oamenii spun că nu mai pot sta în asemenea condiții.

Aceștia spun că singurul loc în care gunoiul se ridică constant, în ciuda acestei problemei pe care o are Primăria cu firma de salubritate, este chiar în fața sediului Primăriei Sectorului 1. Doar aici coșurile de gunoi sunt golite constant, așa că au venit și ei să-și aducă gunoiul, în speranța că cineva va veni să îl ridice.

×
Subiecte în articol: gunoaie Sector 1 calea victoriei București
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close