Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, cel mai scump oraş din ţară. Capitala, preţuri mai mari şi vânzări mai mici

Bucureştiul, cel mai scump oraş din ţară. Capitala, preţuri mai mari şi vânzări mai mici

Bucureştiul este cel mai scump oraş al ţării în ce priveşte preţurile produselor alimentare şi nealimentare de bază. Promoţiile sunt şi ele din ce în ce mai puţine în Capitală faţă de restul ţării, arată un studiu realizat de o companie de monitorizare. Iar în timp ce în primele două luni ale acestui an, în oraşele mici şi în mediul rural, vânzările au început să crească, în Bucureşti se vinde mai puţin.

Bucureştiul, cel mai scump oraş din ţară. Capitala, preţuri mai mari şi vânzări mai mici
de Florentina Lazăr    |    19 Apr 2021   •   19:12

Preţul pentru produsele alimentare și nealimentare este în medie cu 21% mai mare în Capitală față de alte zone ale tarii. Analiștii spun că o explicație pentru această diferență de prețuri, este dată de sortimentaţia diferită a produselor din magazinele din Bucureşti faţă de cele din restul ţării.

De asemenea, vânzările au scăzut cu 3,7%, în Capitala în primele 2 luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În oraşele medii şi mari vânzările au crescut cu 6,3%, iar în mediul rural și în orasele mici cu 14%. Totodată, importanţa promoţiilor este crescută pentru toate zonele ţării, mai puţin pentru Bucureşti.

Ponderea cea mai mare a promoțiilor se regăseşte în comunităţile urbane mici şi în mediul rural. În orasele mari si medii, 21,9% dintre vânzari sunt generate de produse la promoţie, în timp ce în mediul rural şi în oraşele mici procentul ajunge la 24%.

La nivel naţional, în lunile ianuarie şi februarie 2021, retailerii au vândut mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupele de produse unde s-a observat o creştere semnificativă sunt: mâncarea pentru animale 21,7%, băuturile alcoolice 17,5% şi mâncarea semi şi gata preparată 13,1%.

×
Subiecte în articol: scumpiri Capitală vanzari preturi București
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close