Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul marilor fabrici, VÂNDUT la fier vechi. Toate marile uzine în care lucrau mii de oameni au fost RASE

Bucureştiul marilor fabrici, VÂNDUT la fier vechi. Toate marile uzine în care lucrau mii de oameni au fost RASE

Bucureştiul marilor fabrici, VÂNDUT la fier vechi. Toate marile uzine în care lucrau mii de oameni au fost RASE
de O.P.    |    04 Dec 2014   •   06:25

Bucureştiul nu mai are nicio fabrică în care să lucreze cel puţin o mie de oameni. Toate marile uzine în care lucrau cartiere întregi de oameni şi în jurul cărora s-a construit oraşul fie au fost puse la pământ, fie vândute bucată cu bucată. 

În topul celor mai mari angajatori ai Capitalei, portrivit datelor oficiale, stă Romaero, dar şi ce-a mai rămas din uzina Vulcan. Republica sau Timpuri Noi sunt deja fabrici intrate în istorie.

Republica, o platformă pe care lucrau cândva 30 de mii de bucureşteni este, acum, la pământ.

Uzina care producea aproape 200 de mii de tone de ţevi anual şi care purta semnătura lui Nicolae Malaxa s-a degradat, iar unii proprietari ale halelor sunt chiar de negăsit. Alte fabrici, au făcut loc unor ansambluri rezidenţiale sau unor clădiri de birouri.

Noua fabrică din Jilava a avut anul trecut o pierdere de aproape 7 milioane de lei, iar locul fostelor hale este încă gol.

Aşa s-a ajuns ca în Bucureşti să nu mai existe acum nici măcar o fabrică pe poartă căreia să intre zilnic o mie de angajaţi.

La Registrul Comerţului, Romaero apărea la sfârşitul anului 2013 cu 921 de angajaţi, dar cu pierderi de aproape 20 de milioane de lei.

În prezent, în Bucureşti, circa 700 de mii de oameni, din cei 900 de mii de salariaţi, lucrează în servicii precum sistemul bancar, companii de IT sau hipermarketuri.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close