Antena 3 CNN Actualitate Camioanele firmelor de deszăpezire stau la cozi infernale pentru a cumpăra sare

Camioanele firmelor de deszăpezire stau la cozi infernale pentru a cumpăra sare

Camioanele firmelor de deszăpezire stau la cozi infernale pentru a cumpăra sare
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2010   •   23:48

Dacă vine iarna grea s-ar putea să avem probleme şi pe drumurile din oraşe dar şi pe drumurile naţionale. Multe dintre firmelele care au contracte de deszăpezire abia acum îşi cumpără sarea de care au nevoie să facă faţă iernii. Asta se vede cel mai bine la ocne unde, de cîteva zile, camioanele acestor firme stau şi o zi întreagă în speranţa că vor ajunge cu sarea înainte să vină iarna cu adevărat

Salina Ocna Dej. Non-stop se forează în subteran, non-stop se încarcă sare în Tiruri. În jur de 100 vin pe zi. Aproape toate aparţin companiilor care au contracte de deszăpezire.

Muncitorii salinei muncesc în ritmul lor. Sarea pentru deszăpezire nu este chiar aşa de uşor de obţinut. În România există cinci astfel de exploatări miniere, toate extrem de aglomerate. Se lucrează în câte schimburi este nevoie, ca să se onoreze toate comenzile.

Firmele de deszăpezire spun că nu au fost prevenite că iarna vine cu adevărat în decembrie şi cumpără sarea pe ultima sută de metri. Sute de mii de tone de sare sunt vândute în exploatările din Salina Ocna Dej, Râmnicu Vâlcea, Slănic, Praid, sau Târgu Ocna. Doar anul trecut s-au dat 240.000 de tone de sare pentru deszăpezire.

Se lucrează fără încetare la minele de sare din oraşul Dej. Firmele de deszăpezire au luat cu asalt firma care extrage sarea pentru că în perioada următoare sunt aşteptate ninsori abundente. Zeci de tiruri stau aliniate pe kilometri întregi pentru a aştepta să fie încărcate cu sare. Administratorii firmei spun că vor lucra fără încetare pentru a onora toate comenzile.

Pe lângă autocamioane şi garnituri întregi de trenuri de marfă aşteaptă să fie încărcate cu preţioasa sare pentru deszăpezire.â

Firmele de deszăpezire stau la coadă pentru sare

×
Subiecte în articol: sare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close