Antena 3 CNN Actualitate Carne de cal, vândută pe post de carne de vită în şapte restaurante din România

Carne de cal, vândută pe post de carne de vită în şapte restaurante din România

Carne de cal, vândută pe post de carne de vită în şapte restaurante din România
Sursa foto: Foto: www.stumpedinstumptown.com
21 Feb 2013   •   08:37
Carnea de cal de la un depozit din judeţul Ilfov a ajuns la cel puţin 7 restaurante şi fast-fooduri din Bucureşti şi din ţară. Carnea a fost comercializată drept carne de vită şi a fost deja pusă la vânzare, întrucât anchetatorii nu au mai găsit-o în timpul inspecţiilor.

La depozitul de carne din Ilfov unde a fost găsită carnea de cal etichetată drept carne de vită, nimeni nu comentează neregulile găsite de inspectori. Etichetele erau falsificate de o societate din judeţul Alba.

Neregulile au apărut după ce România a fost implicată recent într-un scandal privind etichetarea falsă a cărnii de cal drept carne de vită, într-o serie de produse comercializate pe piaţa europeană.

Recent, autorităţile din Austria au descoperit urme de carne de cal nedeclarată  în produse regionale din Carinthia (sudul Austriei) ale companiei Josef Freitag.

Scandalul cărnii de cal, vândută drept carne de vită, a luat amploare şi la nivel global. După scandalul din Europa, şi autorităţile din China, Brazilia şi India au ordonat retragerea produselor implicate în centrul acestui scandal. 






×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close