Antena 3 CNN Actualitate Cât ajunge să câștige un bucătar din Sri Lanka, în România. Suma este și de trei ori mai mare decât cea primită de un român

Cât ajunge să câștige un bucătar din Sri Lanka, în România. Suma este și de trei ori mai mare decât cea primită de un român

Un bucătar din Sri Lanka ajunge să câștige în România și de trei ori mai multe decât un bucătar român. Patronii susțin că au motive să îi plătească așa de bine.

Cât ajunge să câștige un bucătar din Sri Lanka, în România. Suma este și de trei ori mai mare decât cea primită de un român
Sursa foto: Gettyimages | David Trood
de Ioana Mircea    |    16 Iun 2023   •   12:37

Antreprenorul Paul Nicolau, a explicat în cadrul unui podcast de ce preferă să angajeze bucătari din Sri Lanka în schimbul celor români.

"Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. 

Nu muncesc, stau la țigăr, românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, a spus Paul Nicolau, care este patronul restaurantului Taverna Racilor.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de burduf de oaie. Gustarea de brânză cu roşii devine un moft

Antreprenorul a dezvăluit și ce salariu primește un bucătar din Sri Lanka, care lucrează în restaurantul său. Acesta poate fi și de trei ori mai mare față de cel al unui bucătar român.

"Sunt cuminți, curați, buni. La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2800 de euro, plus bonusuri 3000”, a mărturisit Paul Nicolau în cadrul podcastului realizat de Viorel Grigoroiu.

×
Subiecte în articol: bucatar Sri Lanka
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close