Antena 3 CNN Actualitate Câți bani au găsit procurorii în conturile fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu

Câți bani au găsit procurorii în conturile fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu

Curtea de Apel Iaşi a desfiinţat, miercuri, ordonanţele prin care procurorii au instituit sechestru asigurator pe averea fostului episcop de Huşi Corneliu Bârlădeanu, în dosarul în care acesta este acuzat de viol şi agresiune sexuală în formă continuată,

Câți bani au găsit procurorii în conturile fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu
de Gabriel Dano    |    17 Iun 2020   •   22:30

Procurorii au dispus pe 3 iunie instituirea sechestrului asigurator pe conturile bancare deţinute de către Corneliu Bârlădeanu. Decizia a fost luată după ce una dintre victimele lui Bârlădeanu, fost elev al Seminarului Teologic, s-a constituit parte civilă solicitând 200.000 de euro daune morale.

Fostul episcop a contestat măsura iar instanța i-a dat decizie favorabilă. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă. Procurorii au identificat două conturi bancare pe numele lui fostului episcop de Huşi, cu depozite de 1.114 lei şi, respectiv, puţin peste 1.000 de euro.

Potrivit unor surse bisericeşti, citate de Adevărul, averea acestuia est mult mai mare. Mai mult, sumele reale deținute de Corneliu Bârlădeanu ar fi depozitate la bănci din străinătate.

În urma scandalului sexual izbucnit în 2017, fostul episcop de Huşi şi-ar fi trecut averea pe numele călugărului Iorest, singurul care l-a urmat la Mănăstirea Văratec.

 

×
Subiecte în articol: Corneliu Barladeanu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close