Antena 3 CNN Actualitate CE aşteaptă de la Bucureşti noi informaţii despre fondurile SAPARD

CE aşteaptă de la Bucureşti noi informaţii despre fondurile SAPARD

CE aşteaptă de la Bucureşti noi informaţii despre fondurile SAPARD
27 Dec 2008   •   08:59

Comisia Europeană aşteaptă un "dialog constructiv" cu noul ministru al agriculturii Ilie Sârbu şi orice noi informaţii cu privire la fondurile SAPARD, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray.
"Urmărim cu interes orice noi informaţii pe care autorităţile române ni le pot furniza", a declarat Gray referitor la declaraţiile de miercuri ale noului ministru al agriculturii Ilie Sârbu, care spunea că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) nu a respectat recomandările CE şi nu poate justifica unele întârzieri, scrie Newsin.
"Ne bucurăm să avem un dialog constructiv cu noul ministru al agriculturii. Obiectivul nostru comun este să asigurăm că asistenţa financiară este acordată românilor, în special celor din sectorul agricol, atâta vreme cât acest lucru se desfăşoară în conformitate cu regulile şi controalele financiare", a mai adăugat purtătorul de cuvânt.
Comisia Europeană a sistat în luna iunie plata fondurilor SAPARD pentru România în urma deficienţelor constatate în sistemul de autorizare a plăţilor, solicitând un audit independent şi un plan de măsuri pentru remedierea situaţiei.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, miercuri, 24 decembrie, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale a convocat în regim de urgenţă conducerea APIA, pentru a stabili măsurile ce se impun în vederea eficientizării activităţii acestei instituţii.
Conducerea APIA urmeză să prezinte duminică, 28 decembrie, ora 11, un program detaliat de ieşire din criză cu termene şi responsabilităţi precise.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: APIA Ilie Sarbu Ministerul Agriculturii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close