Antena 3 CNN Actualitate Ce șanse mai au Udrea și Bica să devină refugiate. Ultimele noutăți din Costa Rica

Ce șanse mai au Udrea și Bica să devină refugiate. Ultimele noutăți din Costa Rica

Ce șanse mai au Udrea și Bica să devină refugiate. Ultimele noutăți din Costa Rica
02 Ian 2019   •   15:18

Ana Maria Roman a prezentat în emisiunea „Esențial” ce șanse mai au Elena Udrea și Alina Bica să primească statutul de refugiate în Costa Rica.

Șansele au crescut exponențial. Nici până acum cei de la Serviciul migrări nu au stabilit dacă le oferă statutul sau nu. Urmează să se ia o decizie în acest sens.

„Termenul poate fi între două săptămâni și 11 luni în funcție de cât de mare este numărul de solicitări care trebuie soluționate. Sunt respinse persoanele care nu îndeplinesc condițiile articolului 106 din Legea Migrației Străine. Legea stabilește motivele pentru care cineva este considerat persecutat și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a proba că nu se mai poate întoarce în țara sa”, spune specialistul din Costa Rica.

Care sunt șansele? „Avocații Elenei Udrea urmează să depună la Serviciul de Migrări actele care arată faptul că acea contestație la executare din România a fost admisă, în sensul în care Elena Udrea a fost și eliberată. Drept urmare, în urma acestei decizii, care într-o formă sau alta arată o formă de persecuție, pe care Elena Udrea ar fi suferit-o în urma anchetei procurorilor, s-a constatat că decizia nu a fost tocmai corectă, șansele acesteia cresc exponențial. La fel și în cazul Alinei Bica”, a declarat Ana-Maria Bujor. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Alina Bica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close