Antena 3 CNN Actualitate Chestorul Gelu Drăjneanu, interimar la DGIPI. PDL şi ministrul Dan Nica susţin desfiinţarea "Doi şi un sfert"

Chestorul Gelu Drăjneanu, interimar la DGIPI. PDL şi ministrul Dan Nica susţin desfiinţarea "Doi şi un sfert"

Chestorul Gelu Drăjneanu, interimar la DGIPI. PDL şi ministrul Dan Nica susţin desfiinţarea "Doi şi un sfert"
Sursa foto: Gelu Drajneanu
25 Mar 2009   •   11:14

Chestorul Gelu Drăjneanu a fost numit, miercuri, interimar la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Numirea vine după ce şeful DGIPI, Cornel Şerban, a fost reţinut de către procurorii anticorupţie pentru infracţiuni conexe unor fapte de corupţie - comise în 2008.

Gelu Drăjneanu, fost inspector general adjunct în Inspectoratul General al Poliţiei Române, va avea un mandat foarte scurt, deoarece Nica intenţionează să desfiinţeze serviciul secret al Ministerului de interne şi să restructureze Direcţia Generală Anticorupţie. Potrivit unor surse, se pare că cele două direcţii vor fi transformate într-una singură, condusă de actualul şef al DGA, Irinel Păun.

Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor a decis să îl audieze, săptămâna viitoare, pe ministrul de Interne, Dan Nica, în legătură cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI şi cu situaţia de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, al cărei şef a fost reţinut de DNA.

Un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a confirmat reţinerea lui Şerban Ilie Cornel, Pitcovici Petru, Alecu Ioan Nicolae, precum şi a lui Popoviciu Gabriel Aurel.

Citiţi aici comunicatul remis de Direcţia Naţională Anticorupţie(pdf)

Surse din PDL au declarat pentru Antena3.ro că democrat-liberalii, suţinuţi de Ministrul de Interne, Dan Nica, vor propune desfiiţarea DGIPI, cunoscut şi ca serviciul "Doi şi un sfert". Desfiinţarea ar urma să se facă prin Ordonanţă de Urgenţă. Fostul şef DGIPI, Cornel Şerban, fusese numit în funcţie de Nica cu doar două săptămâni în urmă şi e greu de crezut că, în mod normal, ministrul de interne n-ar fi ştiut de acţiunea DNA. Mai mult, dosarul este unul vast, care face referire printre altele şi la Dosarul Băneasa, cunoscut încă din anul 2000.

De precizat şi că actualul Guvern a schimbat până acum doi miniştri de interne, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, cel puţin în cazul primului motivul disensiunilor fiind chiar numirea şefului "Doi şi un sfert". Sub mandatul lui Oprea fusese numit Virgil Ardelean - "Vulpea", fost şef la "Doi şi un sfert", dar acesta a fost contestat de PSD, fiind suspectat că ar fi omul lui Traian Băsescu la interne.

Surse din Coaliţie susţin că PDL nu ar fi vrut, sub nici o formă, ca un serviciu secret, în cazul de faţă "Doi şi un sfert", să ajungă în ograda PSD. Tocmai de aceea, soluţia de compromis găsită acum este desfiinţarea acestui serviciu. Rămâne de văzut dacă ministrul Dan Nica va fi de acord cu propunerea PSD de desfiinţare a "Doi şi un sfert", sau, mai exact, dacă PSD îl va lăsa pe Nica să susţină o astfel de decizie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close