Antena 3 Actualitate Cinci tineri din Yemen au încercat să treacă Dunărea, în România, cu o barcă gonflabilă

Cinci tineri din Yemen au încercat să treacă Dunărea, în România, cu o barcă gonflabilă

de Alin Tarnovschi    |    11 Feb 2021   •   14:35
Cinci tineri din Yemen au încercat să treacă Dunărea, în România, cu o barcă gonflabilă
Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Cinci tineri din Yemen au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră români, după ce au încercat să treacă Dunărea cu o barcă gonflabilă.

Cei cinci tineri au fost atât de disperaţi să ajungă în România pentru ca apoi să plece în ţări din vestul Europei încât au sărit în apa rece a fluviului, fiind la un pas de moarte.

Din fericire pentru ei, poliţiştii de frontieră au intervenit şi i-au salvat.

"În data de 11.02.2021, în jurul orei 07.30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă - judeţul Caraş-Severin, pe timpul derularii misiunii de supraveghere, a observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu cinci persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunarii. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă.

La vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apa şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, căre au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul  ambarcaţiunii gonflabile. 

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - I.T.P.F. Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noștri au depistat, în apropierea frontierei, patru cetăţeni asiatici care nu îşi justificau prezenţa în zona de responsabilitate.

Întrucât una dintre persoane acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanță, aceasta fiind transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea ei fiind stabilă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, și declară că au recurs la această metodă, de a trece ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât doreau să ajungă în state din Vestul Europei", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Subiecte în articol: Dunarea Politia de frontiera

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close