Antena 3 CNN Actualitate Cine a furat miliardul de dolari din averea lui Patriciu

Cine a furat miliardul de dolari din averea lui Patriciu

Cine a furat miliardul de dolari din averea lui Patriciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Sep 2017   •   17:22

Dinu Patriciu a fost cel mai bogat afacerist român. Două miliarde şi jumătate de dolari a avut în cont, mai mulţi ani la rând. Înainte de moarte, banii parcă s-au evaporat.

Nevasta cu care era în divorţ înca mai caută în băncile din Elveţia miliardul de dolari care nu iese la socoteală.

Averea lui Dinu Patriciu era estimată la 190 de milioane de euro la momentul în care acesta a încetat din viață. Cu doar câțiva ani în urmă, în dreptul averii omului de afaceri figura fabuloasa sumă de 2,5 miliarde de dolari.

Unde s-au evaporat miliardele afaceristului?

Fosta soție bănuiește faptul ca acesta a ascuns banii în conturi secrete din Elveția, astfel încât să scape de Fiscul din România. Dana Patriciu a mers mai departe cu investigația și a cerut chiar instanței de judecată din România să facă demersuri să dea de urma banilor. Ea a cerut extrasele de cont ale operațiunilor în conturile lui Patriciu începând cu luna noiembrie 2011.

Când Dinu Patriciu a vândut 75% din Rompetrol către KazMunaiGaz valoare de piaţă a fost 3.616 milioane dolari. Pornind de la valoarea anunţată a companiei, presa a dedus atunci că procentul de acțiuni deținut de Dinu Patriciu valora două miliarde de lei.

Solicitarea privind verificarea conturilor a venit la puțin timp după ce „The Guardian" a scris ca Dinu Patriciu s-ar afla pe lista scurtă a clienților români care au conturi speciale la o bancă elevețiană care a fost acuzată că-și ajuta clienții să-i ferească de controalele fiscale. Conform sursei citate, suma depășește 800 de milioane de euro.


 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close