Antena 3 CNN Actualitate Două avertizări cod galben de vânt puternic și ninsori. Prognoză specială și pentru Capitală

Două avertizări cod galben de vânt puternic și ninsori. Prognoză specială și pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți două avertizări cod galben, care anunță vânt și ninsori la munte, precum și vânt puternic în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei.

Două avertizări cod galben de vânt puternic și ninsori. Prognoză specială și pentru Capitală
Sursa foto: Pixabay.com
14 Apr 2020   •   13:00

Prima avertizare este în vigoare marți de la 12:30 până la ora 21:00. În intervalul menţionat vor fi intensificãri ale vântului, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, în Oltenia, nordul şi estul Munteniei şi Dobrogea, cu viteze în general de 55...75 km/h. În estul şi în sud-estul teritoriului, mai ales seara şi la începutul nopţii, vântul va lua aspect de vijelie.

De asemenea, vântul va avea intensificãri şi la munte, unde se vor semnala precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile şi rafalele vor depãşi 70...90 km/h, spulberând zãpada. Se va depune strat nou de zãpadã în nordul Carpaţilor Orientali şi, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Unele intensificãri ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp şi la viteze mai mici.

De marți, începând cu ora 21:00 până miercuri la ora 06:00, în Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumãtatea esticã a Munteniei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în special în zona înaltã, rafalele vor depãşi 80...100 km/h, spulberând zãpada.

În regiunile vestice, nordice şi centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel cã pe arii relativ extinse se va semnala brumã şi local îngheţ la sol.

Două avertizări cod galben de vânt puternic și ninsori. Prognoză specială și pentru Capitală

O prognoză specială a fost emisă și pentru Capitală, pentru intervalul14.04.2020, ora 12:30 - 15.04.2020, ora 06:00.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close