Antena 3 CNN Actualitate Consilierul lui Niţă acuzat de mită a fost concediat. Directorul Hidroelectrica ar putea fi şi el demis

Consilierul lui Niţă acuzat de mită a fost concediat. Directorul Hidroelectrica ar putea fi şi el demis

Consilierul lui Niţă acuzat de mită a fost concediat. Directorul Hidroelectrica ar putea fi şi el demis
24 Oct 2013   •   08:42

Ioan Mihăilă, consilierul ministrului Niţă şi membru în Consiliul de Supraveghere al Hidrolectrica reţinut de DNA într-un dosar de mită privind vânzarea de energie, a fost eliberat din funcţii, iar Departamentul pentru Energie va propune demiterea lui Eugen Brădean din directoratul Hidroelectrica, informează Mediafax.
  
"În perioada următoare, Hidroelectrica urmează să pună la dispoziţia organelor abilitate toate informaţiile necesare finalizării anchetei, iar Departamentul pentru Energie va sprijini autorităţile pentru buna desfăşurare a cercetărilor", transmite Departamentul pentru Energie.
 
Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, au fost reţinuţi, miercuri, de DNA, într-un dosar de mită privind vânzarea de energie în valoare de aproape 263 milioane euro.
  
Mihăilă este acuzat de dare de mită, iar Brădean, de complicitate la luare de mită ;i la dare de mită, se precizează într-un comunicat de miercuri seară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA
   
Potrivit anchetatorilor, luna aceasta, Ioan Mihăilă, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA ?i consilier al ministrului delegat pentru Energie a promis unui alt membru din acelaşi Consiliu, denunţător în cauză, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea de către Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice către o anumită societate comercială din România, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei, aproximativ 262.980.000 de euro), ceea ce reprezentau condi?ii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.
   
"Promisiunea de dare de mită s-a făcut cu ajutorul inculpatului Brădean Eugen, director de trading în cadrul S.C. Hidrolectrica S.A şi membru în cadrul Directoratului Hidroelectrica SA. Suma promisă cu titlu de mită urma a fi disimulată sub aparenţa unui contract de comision care ar fi fost încheiat de către o firmă off-shore şi firma achizitoare a energiei electrice", mai arată DNA.
   
Compania Hidrolectrica este controlată de stat.
 

×
Subiecte în articol: hidroelectrica ministrul energiei
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close