Antena 3 CNN Actualitate Construitul interzis în Poiana Braşov!

Construitul interzis în Poiana Braşov!

Construitul interzis în Poiana Braşov!
29 Ian 2007   •   09:38

Nu se mai construiesc case la Poiana Braşov. Aşa a decis Primăria, supărată că sistemul de alimentare cu apă şi canalizarea din zonă nu mai funcţionează. Din cauza vilelor apărute peste noapte în Poiană, cu acordul Primăriei.

Casă lângă casă. Pensiune lângă pensiune. Hotel lângă hotel. În ultimii 16 ani s-a construit la Poiana Braşov fără niciun fel de logică, fără să se respecte reguli. Poiana Braşov nu mai e de mult poiană. Urmarea construcţiilor în număr mult prea mare: utilităţi complet depăşite. Staţia de epurare nu mai face faţă de ani de zile. Mai ales în sezon, când staţiunea e plină ochi de turişti.

Chiar şi reţeaua electrică trebuie refăcută. Se mai întâmplă ca turiştii să rămână pe nepusă masă în beznă. Autorităţile locale spun că au un proiect de aproape 3 milioane de euro pentru a rezolva problema utilităţilor şi că, în timp, se va putea construi iar în Poiană. Dar cu cap. Deocamdată, investitorii nu înţeleg restricţiile impuse. Şapte oameni de afaceri au făcut plângeri penale împotriva primăriei.

Utilităţi la pământ, aglomeraţie, spaţiu verde aproape inexistent. Toate astea într-o staţiune de munte românească unde preţurile le depăşesc de departe pe cele din Italia sau Austria.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close